Politika je ventilátor do ktorého z jednej strany dávajú hovná


A z druhej strany striekajú hovna na celé okolie. Podľa toho ako sa k tomu ventilátoru priblížiš, tak budeš zasratý. To je politika. Túto krásnu anekdotu mi povedal človek, ktorý sa pohybuje okolo ventilátora dlho. Veľmi sa mi páčila a odvtedy ju všetkým rozprávam.  

Kto su ale tí, čo tam tie hovna dávajú? No tí, ktorí majú radi sračky a nevadí im smrad. Robia to preto, lebo im je jasné, že hovna vadia špecifickému druhu ľudí, ktorí chcu byť čistí. A tak tie hovna používaju na svoju ochranu. Aby tam moc neobšmŕdali. 

No a nám verejnosti hovno jednoducho smrdí. Či je od neho zadrbaný človek ktorý sa snažil ventilátor opravovať alebo ten ktorý tam to hovno nosil. Smrdí to rovnako.

Politický hovnový rasizmus. Vidím čierneho, je zlý. Vidím bieleho, je ešte horší.  Ale kriticky sa zamyslieť, je ťažké. Nemá to vytetované na pokožke. Na rozhodnutie musíte potlačiť zvieracie pudy. To stojí energiu a to sa nám nechce. A tak máme radi škatulkovanie a kategórie. Lebo je to jednoduchšie a my sme leniví.

Prečo je to problém?

Lebo máme príliš málo čističov na to, koľko hovien sa za deň vyserie a hodí do ventilátora. V poslednej dobe som videl, ako čistí ľudia páchajú samovraždy a hádžu sa do žumpy, aby ju vypustili. Opustení následne umierajú v sračkách. Ten bordel je taký obrovský, že to sami nedajú a potrebujú pomôcť.

Lenže pomoc vo veľkom nepríde, kým nezačneme rozlišovať oprávarov od sráčov. A nie len rozlišovať. Kým opravárom nezačneme ďakovať za to, že sa za nás drbú do tých sračiek.

Naozaj existujú ľudia, ktorí chodník vyčistia nie preto, aby ho mali celý pre seba. Ale preto aby sa oni, ich deti a ich susedia nemuseli rannou cestou do roboty báť, že skočia do hovna.

Nepíšem to preto, že by som si o sebe myslel, že som ten opravár alebo že by som chcel smrdieť. Píšem to preto, lebo len som sa zdiaľky pozrel na ventilátor (vďaka slovensko.digital a podobným aktivitám) a už si ľudia zapchávali nos. Takže chápem trošku flustráciu opravárov.

Preto vznikol tento článok.

Aby som vzdal hold všetkým poctivým, ktorým hovná smrdia, ale napriek tomu ich za nás vynášajú. 

Všetkým poctivým úradníkom a politikom (aj takí sú), ktorí to myslia a robia dobre pre ostatných. Taktiež ich podporovateľom, neziskovkám, novinárom a podnikateľom ktorí to chcú niekam posunúť a musia chodiť okolo ventilátora a trošku smrdieť. Všetkým, ktorí nie sú rasisti ani v politike. Lebo politika špiní.

Čím viac vás bude, tým lepšie sa tu budeme mať. Ja osobne vás uznávam. Díky.

A keď sa budete večer sprchovať a budete si hovoriť, že už viac nedáte, pustite si niečo motivačné:

„The Roots – Somebody’s Got To Do It“
Somebody’s gotta be there when it gets ugly
Somebody’s gotta be there when it gets bloody
Somebody’s gotta get their hands dirty
Yo, it’s a fucked up job but somebody’s gotta do it
Somebody’s gotta come up with a plan
And be there when the shit hits the fan
I hope ya’ll out there understand
Look man it’s a fucked up job, but somebody’s gotta do it

10 Comments

Add yours
  1. 3
    Laco Durkovic

    fuh, niekedy Ta to ale po rokoch unavi… ked vidis ako hadzes hrach na stenu, ako si za blbca, ako tahas bez penez, ako zanedbavas svoj zivot, rodinu… a stale si pod tlakom… mam za sebou roky takej prace a da to poriadne zabrat Misko ;-)

  2. 7
    Milan Dvorský

    Miso, aj ja dakujem, ze mas chrbtovu kost a odvahu verejne odmietnut ten sajrajt aktualne s krycim nazvom statne IT Tendre (velke plus ma aj Accenture) .. Vyzdvihol som to aj na porade pred tlacovkou ku kandidature a zaroven som nasho lidra (kecal nedavno s tebou) poziadal, aby aj verejne vyslovoval uznanie nezavislym odbornikom, ale sposobom, aby to neposobilo ako vytlkanie politickeho kapitalu, co teraz v najblizsich troch mesiacoch moze byt dost realne od podaktorych. takze este raz velke vdaka tebe aj zvysku okolo slovensko.digital , je dobre, ked aj ostatni ludia vidia, ze nielen politici mozu hybat vecami a ze tie vase riesenia maju hlavu aj patu. kiez by bolo takych ludi viac v SR. boli by sme ako v raji ;)

  3. 8
    Alexander Selkirk

    Myslím, že ty a Trnka by ste sa mohli inšpirovať trošku pánom Michael O’Leary z RyanAir a nebrať si zbytočne servítky pred ústa pri verejných vyjadreniach.

    A nezabúdaj, že každý cent čo zaplatíte vy ako firmy a všetci ich zamestnanci na daniach a odvodoch (rátaj do toho aj DPH, spotrebné dane …) ide takmer priamo do vreciek týchto smradľavých ľudí. Takže len pekne takto ďalej smelo do ich podpory!

    Aj keď Trnka zjavne oveľa radšej podporuje túto politickú bandu ako ty:

    http://finstat.sk/36421928
    http://finstat.sk/31333532

    Na jeho mieste, by som sa už dávno presunul (aspoň virtuálne) do Estónska alebo inde.

  4. 9
    Ententin

    Tak toto som nepochopila….a to som mala pocit ze si iny a ako sa chovas ako pracujes a zijes, ukazujes ostatnym ze sa to da aj inak. Stacilo aby sa ludia inspirovali a aby si im otvaral oci, mas tu silu ze ta ludia pocuvaju a Ty to vyuzijes na kecy o hovnach, fakt „super“.

  5. 10
    memosk

    Ono toto je otazka pre psychiatra , Ale nebudete mi verit „oni“ sa uz davno poistili .

    Populacia sa rozlisuje na psychopatov a tych druhych . A evolucia si to zariadila tak ako zariadili . Vsade vladnu psychopati . A ti slovenski su taki aky su …. Neporazis vlastneho psychopata :)

    Kto to chce skusit nech sa paci , ale fantazia nestaci coho su schopni :)

    A naozaj to nie je o mainstramovych blaboloch typu „trnka“. To by som to rovno zabalil.

    https://www.google.sk/search?client=opera&q=psychologia+davu+%5C&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8&gfe_rd=cr&ei=Ts1vVo6qEMWH8Qek_oA4

Comments are closed.